Het verhaal achter de Land Rover Defender 110

De Land Rover Defender 110 brengt een rijke historie met zich mee. Deze terreinwagen kent zijn oorsprong in de jaren ’80, waarbij het ontwerp gebaseerd is op meerdere Land Rover Series uit 1948.

Van origine heette deze terreinwagen Land Rover 110. Vanaf 1990 is ervoor gekozen om het logo van Defender hieraan toe te voegen, om zodoende een onderscheidende marktpositie te verkrijgen.

Zo ontstond de Defender 110, een stoere terreinwagen voor de echte offroad liefhebber. Prins heeft ook van deze Defender variant prachtige occasions op voorraad. Graag informeren wij u verder waarom een Defender 110 wellicht uw droomauto is.

defender-110-6

Waarom een Defender 110?

Een Defender 110 is een wagen met karakter, die vele voordelen met zich meebrengt. Deze ruige terreinwagen heeft niet alleen de eigenschappen en het uiterlijk, die bij een offroader passen en horen.

Ook heeft u met deze ruime variant genoeg mogelijkheden tot het personaliseren van uw Defender. Onderstaand zullen wij de volgende voordelen verder worden toegelicht:

  • Aan ruimte geen gebrek
  • Uitstekend inzetbaar buiten het asfalt
  • Ideal in onderhoud
  • Mogelijkheid tot customization

Aan ruimte geen gebrek

In tegenstelling tot andere varianten van de Defender, heeft u met deze terreinwagen meer dan genoeg ruimte. De Defender 110 heeft namelijk zijn naam te danken aan haar lange wielbasis. Dit in tegenstelling tot de Defender 90, die slechts een korte wielbasis heeft.

Wilt u graag met de gehele familie op pad? Of heeft u simpelweg behoefte aan meer ruimte? Onze Defender 110 occasions zijn hier allemaal uitermate geschikt voor. In totaal zijn er maar tot maar liefst 7 zitplaatsen in deze Defenders.

defender-110-11

Uitstekend inzetbaar buiten het asfalt

Altijd al vol vertrouwen willen ploegen door woestijnen, jungles of weilanden? Bij aanschaf van een Defender 110 occasion gaat deze wens in vervulling.

Dit model is ontworpen om alles te overwinnen. Overal ter wereld. Optimale onverwoestbaarheid, dat vat de Defender 110 perfect samen.

Deze 4×4 is uitstekend inzetbaar op elke ondergrond, inclusief de meest extreme terreinen.Alhoewel de Defender niet ontworpen is voor het geluidloos en comfortabel overbruggen van lange afstanden, kunt u er prima mee op het asfalt rijden.

Uiteraard houdt de Defender 110 zich ook goed staande op deze ondergrond. De meeste Defenders 110 hebben een Diesel motor met een vermogen van maximaal 122pK.

Ideaal in onderhoud

De Defender 110 heeft geen monocoque, maar een ladderchassis. Logisch dat u waarschijnlijk niet direct hier het voordeel van inziet. Daarom leggen wij u dit graag uit.

Allereerst is een ladderchassis uitermate geschikt voor wagens met grote gewichten, zoals de Defender 110. Deze terreinwagen weegt gemiddeld net iets minder dan 2.000 kg. Een ladderchassis is daarom een must voor deze 4×4.

Daarnaast is met deze chassisvorm de techniek recht toe recht aan: je kan overal makkelijk bij. De Defender 110 is namelijk eenvoudig en toegankelijk gebouwd. Ideaal voor het onderhoud aan uw Defender of wanneer u zelf aan uw droomauto wilt sleutelen.

Mogelijkheid tot customization

Bij Prins roepen we niet zomaar dat één van onze Defender 110 occasions wellicht uw droomauto is. U kunt uw Defender namelijk geheel naar wens personaliseren, zodat de Defender 110 écht bij u past.

U heeft keuze uit de meest speciale kleuren, waarbij wij ook nog eens ieder gewenst ontwerp voor u kunnen realiseren. Van koplampen tot velgen en het stuur, bij Prins behoren deze aanpassingen allemaal tot de mogelijkheden.

Zo kunnen wij zowel het interieur als exterieur van uw Defender 110 naar een onovertroffen niveau tillen.

Kortom, een prachtige Defender 110 occasion, die ook nog eens geheel naar wens gecustomized kan worden. Wat wenst u nog meer?

De verschillende uitvoeringen van een Defender 110

Defender 110 is natuurlijk al een specifieke variant in de Land Rover Defender serie. Echter, ook deze variant is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen:

  • Station Wagon (personenauto versie met vast dak en ruiten achter)
  • Hard Top (bestelauto versie; vast dak met stalen zijkant)
  • Pick Up (cabine met laadbak; kan eventueel stoffen doek overheen)

Houd er wel rekening mee dat niet elke uitvoering standaard in ons Defender 110 occasion aanbod zit.

defender-110-5

Defender 110 occasion kopen?

Is uw interesse gewekt? Of wilt u verdere informatie over een specifieke Defender 110? Dan kunt u te alle tijden één van onze Sales Executives benaderen.

Onderstaand kunt u geheel vrijblijvend een afspraak maken of onze Defender experts bellen.
Zij helpen u graag verder met de zoektocht naar uw droomauto.

Afspraak maken
of bel 078 69 184 48
defender-110-7