De geschiedenis van de Land Rover Defender 90

Het ontwerp van de Land Rover Defender 90 sluit perfect aan op de iconische terrreinwagens, waarmee Land Rover in 1948 zijn werelddebuut maakte. Deze primeur vond plaats in Amsterdam. Op de AutoRAI in Amsterdam werd het merk Land Rover namelijk voor het eerst geïntroduceerd.

In 1984 werd de Land Rover Defender 90 gelanceerd. Echter, de toevoeging “defender” kreeg het model pas in de jaren ’90. Het creëren van een onderscheidende marktpositie was de voornaamste rede hiervoor.

Zo ontstond de Land Rover Defender 90, de terreinwagen met de kortste wielbasis. Het getal “90” verwijst namelijk naar de korte wielbasis van deze Defender. Daarom wordt dit model ook gezien als het kleinere broertje van de 110-versie.

Van beide varianten heeft Prins prachtige en unieke occasions op voorraad. Zo ook van de Land Rover Defender 90. Graag vertellen wij u meer over de eigenschappen en voordelen van dit driedeurs model.

defender-90-1

De voordelen van een Defender 90

Een Defender 90 is niet zomaar een terreinwagen. Het is een iconische terreinwagen, die de ervaring van autorijden naar een ongeëvenaard niveau tilt.

Dit model heeft zowel de technische eigenschappen als de uitstraling van een stoere SUV, die geschikt is voor de échte autoliefhebbers. Aan de hand van de volgende eigenschappen lichten we graag toe waarom een Defender 90 occasion van Prins wellicht uw droomauto is:

  • Karaktervol én iconische uitstraling
  • Koning van het terrein
  • Personalisatie naar wens mogelijk
defender-90-2

Karaktervol én iconische uitstraling

De Land Rover Defender 90 is een iconische naam, die een rijke historie met zich meebrengt. Het is niet zomaar een terreinwagen, maar dé terreinwagen waar iedereen met enige jaloezie naar zal kijken.

Deze te gekke en ruige SUV is namelijk een plaatje om te zien. Denk aan de iconische Defender neus en koplampen, gebaseerd op de modellen van vroeger.  Hiermee creëert u goodwill bij omstanders en valt u op in positieve zin.

Opvallen bij omstanders is leuk en aardig, maar het belangrijkste is vanzelfsprekend uw eigen plezier. Het is tenslotte wel uw Defender 90.

Naast de voordelen omtrent de uitstraling, rijdt dit model ook verrassend lekker. Het is een volwassen SUV met dynamisch rijgedrag, die minder robuust rijdt dan de Defender 110.

De Land Rover Defender 90 is vergeleken met zijn grotere broer qua ruimte wel in het nadeel. Indien u veel waarde hecht aan extra (persoons)ruimte, past de 110 wellicht beter bij uw wensen en behoeftes.

defender-90-3

Koning van het terrein

Al onze Land Rover Defender 90 occasions lenen zich uitstekend voor avonturen buiten het asfalt om. Het is een oerdegelijke en supersterke terreinwagen, waar u echt serieus mee kan offroaden.

Rijden door diepere plassen is geen enkel probleem. Met deze wendbare offroaden kunt u rots- en baggerpaden ook met gemak trotseren. Er is bijna geen heuvel te hoog, kuil te diep of terrein te modderig.

Mede dankzij de gigantische koppel gecombineerd met de bodemvrijheid kunt u meer trotseren dan u misschien vooraf had verwacht. De Land Rover Defender 90 komt werkelijk weer overal op, af én doorheen.

De korte aan- en afloophoeken bevorderen ook de gebruiksvriendelijkheid tijdens het offroaden. U komt bijvoorbeeld gemakkelijk een heuvel zowel op als af, waardoor u niet vast komt te zitten.

Bijkomend voordeel is dat deze indrukwekkende krachtpatser ook redelijk praktisch is voor dagelijks gebruik. Uiteraard wel wat groffer dan een gemiddelde auto, maar de terreinwagen rijdt ook degelijk op het asfalt.

Regelmatig offroad rijden is daarom ook zeker geen vereiste om een Defender 90 occasion aan te schaffen. Indien de Defender meer gebruikt wordt op het asfalt, is deze mogelijkheid een mooie bonus.

defender-90-4

Personalisatie naar wens mogelijk

De unieke kwaliteiten en uitstraling van de Defender 90 staan buiten kijf. Dat dit model geen monocoque, maar een ladderchassis set-up heeft kan nog meer plezier opleveren.

Hierdoor kunt uw Land Rover Defender 90 occasion volledig naar wens worden gepersonaliseerd. Denk hierbij aan onderdelen die gemakkelijk vervangen kunnen worden, maar wij beschikken ook over speciale lakkleuren.

Van Firenze Red Pearl tot Santorini Black, bij ons behoort het allemaal tot de mogelijkheden. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen om uw wensen te bespreken. Ons team staat voor u klaar!

Kortom, bij Prins transformeren wij een Defender 90 naar uw Defender 90. Wat wenst u nog meer?

De verschillende uitvoeringen van een Defender 90

De Defender 90 is op de markt gebracht met de volgende drie uitvoeringen:

  • Station Wagon (personenauto versie met vast dak en ruiten achter)
  • Hard Top (bestelauto versie; vast dak met stalen zijkant)
  • Pick Up (cabine met laadbak; kan eventueel stoffen doek overheen)

Houd er wel rekening mee dat niet elke uitvoering standaard in ons Defender 110 occasion aanbod zit. Indien u hierover vragen heeft, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

defender-90-5

Defender 90 occasion kopen?

Overweegt u om een Defender 90 occasion aan te schaffen? Op deze pagina is ons actuele aanbod te vinden. Uiteraard staat ons verkoopteam bij eventuele vragen altijd klaar om u te helpen.

Onderstaand kunt u direct een afspraak maken of telefonisch contact met één van onze gepassioneerde Sales Executives opnemen. Zij vertellen u graag meer over onze Defender 90 occasions!

Afspraak maken
of bel 078 69 184 48
defender-90-6